Allt om eurodance, hiphop och musikbranschen

Posted by

På den här sidan hittar du allt du behöver veta om eurodance, hiphop och generellt om musikbranschen. Du hittar både information om hur branschen har sett ut historiskt, hur den har förändrats samt hur den ser ut idag. Dessutom finns det matnyttiga tips runt om på sidan för dig som är intresserad av att själv satsa på en karriär inom musikindustrin.

Kort om musikindustrin

Musikindustrin är en av de industrier som kanske har förändrats mest under de senaste 10-20 åren. Branschen är dessutom ständigt under förändring och påverkas främst av skillnaderna kring hur människor tar till sig musik idag jämfört med hur människor tog till sig musik tidigare genom historien.

På olika ställen på den här sidan finns det gott om texter om musikindustrin som helhet, om olika delar av branschen, om hur du som musiker navigerar och kommer i kontakt med industrin och mycket annat. Oavsett om du letar efter information om de största skivbolagen eller information om hur du hittar rätt agent så har du kommit till rätt sida. Det gäller förstås både dem som är intresserade och/eller aktiva inom eurodance- och hiphopbranschen samt för övriga genrer och typer av musiker.

Kort om genren

Elektronisk musik i Europa, ofta kallad för eurodance är en relativt nytillkommen musikgenre. Detsamma gäller förvisso delvis hiphopen också, även om den sistnämnda har tydligare rötter längre tillbaka genom musikindustrin än vad eurodancen har. Samtidigt har båda genrerna kopplingar till olika former av pop och rock och de stäcker sig långt tillbaka genom musikhistorien.

Just eurodancen uppkom så sent som på 80-talet och blev som störst under slutet av 80-talet och början av 90-talet. Idag finns det fortfarande artister och grupper som skapar den här formen av musik, även om genren i och med de tekniska möjligheterna har utvecklats mycket sedan 80-talet. Genren kännetecknas av kombinationen av sång och rap, något som förekommer frekvent inom hiphopen också.

Comments are closed.