Slå igenom stort!

Posted by

Om du vill bli artist och leva på din musik måste du eller du och resten av din grupp ta beslut om några olika saker. Steget från amatör till professionell kan kännas stort och skrämmande. Men, det finns bra tips att få om hur du stegvis tar dig från en okänd till världskänd. Oavsett om du har spelat musik länge eller om du precis upptäckt din passion och talang så finns det en rad olika vägar att gå.

Att synas på rätt ställen

Först måste du eller du och din grupp bestämma er för att satsa. Om ni ska lyckas slå igenom krävs det att alla är överens om att det är det ni vill göra och sätta upp minst ett gemensamt mål. Först när du eller ni har gjort det kan ni börja jobba på allvar. När ni har bestämt er för att satsa så måste ni också se till att ni har en bra grund att stå på. Du eller ni måste ha en inkomst vid sidan av musiken eller se till att boka in er på så många ställen som möjligt för att överleva.

Om ni väljer att jobba vid sidan av arbetet med musiken så kan ni själva välja era spelningar lite mer. Ni kan se till att ni får spela på rätt ställen, nå rätt publikgrupper och nischa er på ett eller annat sätt. Om ni däremot väljer den bredare vägen och försöker få ihop så många spelningar som möjligt på en gång får ni nog dels räkna med att investera mer tid på att boka alla spelningar, se till att ni bildar en egen firma, se till att ni syns överallt och verkligen kämpa för att få allt att gå runt.

Ert varumärke påverkas i allra högsta grad av vilket alternativ ni väljer. Om ni väljer att jobba vid sidan av, åtminstone i början och jobbar fram ert varumärke mer nischat och långsamt, har ni större möjligheter att spela den musik ni själva vill skapa och verkligen slipa fram ert varumärke i samklang med de som lyssnar på er. Det är kanske en konstnärligt roligare process att ta sig igenom eftersom de ger er mer utrymme att skapa, samtidigt som det gör att det kanske dröjer längre innan ni når de större publikgrupperna.

Om ni däremot väljer att satsa helhjärtat på en gång och i princip ta alla spelningar ni kan få, då når ni astmatisk de större publikgrupperna snabbare. Samtidigt som ni kanske måste tumma på ert varumärke och er konstnärliga frihet mer.

Comments are closed.