Så fixar du gigen!

Posted by

Drömmer du om att slå igenom som artist? Kanske har du ägnat dig åt din musik i flera år eller så har du precis börjat? Oavsett vilket så kan det kännas lite segt att komma igång och verkligen slå igenom eller nå ut – precis som det är för de allra flesta artister som kanske är stora idag, men som också har varit i din situation tidigare. Det vill säga, det är få förunnat att bli upptäckta över en natt. Det finns förstås olika förhållningssätt till att slå igenom och olika sätt att lyckas boka spelningar och tjäna pengar längs vägen. Nedan kan du ta del av några av de bästa tipsen.

Tips för att överleva på din musik

Som nämnt ovan är det väldigt få som slår igenom med sin musik över en natt. För de allra flesta krävs det många spelningar på små ställen och massor av jobb för att de ska nå ut och slå igenom. Ett bra tips för dig som befinner dig tidigt i din musikkarriär är att ha ett flexibelt jobb vid sidan av din musik. Några vanliga alternativ är att exempelvis jobba på café, spela på casinos https://storspelarebonus.com/storspelare-jackpot eller andra spelsajter, jobba på restaurang, eller på annat sätt tjäna ihop till mat och hyra vid sidan av arbetet med din musik.

Genom att ha ett flexibelt jobb som ändå inbringar någon form av inkomst kan du i lugn och ro se till att du får ihop pengar så att du antingen kan ägna dig åt din musik på heltid i perioder eller samtidigt som du jobbar.

Ett annat sätt att slå igenom och boka många spelningar är att dela din musik via internet och sociala medier först. Ett exempel på en artist som också är en fashionista är Rebecca Stella. Hon har slagit igenom stort på flera plan.

Ytterligare tips är att börja boka spelningar på ställen du kanske inte tänkt på från början. Anmäl dig till olika talangtävlingar i din stad eller din kommun eller fråga pizzerian på hörnet om du får spela din musik där. På det sättet kan du snabbt samla på dig bra erfarenheter, nå ut till bredare publikgrupper och skapa ett kontaktnät genom olika ställen att spela på.

Andra ställen som kan vara intressanta att kontakta är allt ifrån festfixare som anordnar företagsfester eller bröllop till fritidsgårdens ungdomsdisco och många fler ställen. Oftast så ger spelningarna inte särskilt mycket betalt, men du kan alltid vinna nya spelningar och kontakter.

Comments are closed.